Ajurvéda koní

Ajurvéda je považována za nejstarší a nejholističtější systém péče o zdraví. Tato tradiční indická nauka, jejíž historie sahá až do období 2000 let před naším letopočtem je pro své přínosy uznávaná i západní medicínou. Poznejte principy arujvédy a vydejte se se svým koněm na cestu k rovnováze a harmonii těla i duše. 

399 Kč

329,75 Kč bez DPH

Čtyřhodinový záznam semináře MVDr. Heleny Pokorové o ajurvédě koní.

Podle klasické ajurvédy dostane každý člověk i kůň do vínku určitý poměr tří základních energetických charakteristik – dóš. Vznikne-li mezi dóšami nerovnováha, projeví se bolestí, nemocí, depresí a životní nespokojeností.

Ajurvéda nás učí znát sebe a naše koně, učí jak se o sebe a o ně starat a vědět, jak navracet dóši zpět do rovnováhy – v první řadě skrze management a životní styl, bez ohledu na to, jestli se již projevují příznaky nerovnováhy nebo v rámci prevence. 

V záznamu semináře MVDr. Heleny Pokorové se seznámíme s ajurvédou, pochopíme principy a energie dóš pithy, kaphy a váty a zjistíme, jak ovlivňují nás a naše koně. Naučíme se základní ajurvédské principy, naučíme se jak poznat základní typ našeho koně a jednoduché triky pro zlepšení jeho zdravotní kondice a psychické pohody.

Bonus: poznámky ke kurzu.

Autorka kurzu

MVDr. Helena Pokorová

Veterinářka, chiropraktička a trenérka koní, autorka knih Somatopsychologie koní a Drezura se svědomím, přednáší o principech managementu a psychologie koní z pohledu ajurvédy, vysvětluje její principy jednoduchým způsobem, vybízí k přemýšlení nad různými situacemi a nabízí jednoduchá řešení na běžné problémy: např. lekání za větrného počasí, artróza spojená se stárnutím, pro které koně je lepší rutina a pro které změna a mnoho dalšího.
  
"Koně trpí mlčky, a mnohé nemoci se neprojevují ničím jiným, než zhoršenou trénovatelností. Je na nás, na koně zbytčně netlačit a raději najít příčinu. Věřím, že každý kůň, dostane-li k tomu příležitost, je více než ochotný spolupracovat a může se stát svému jezdci nejlepším přítelem. Tato víra mě vedla k zamyšlení, proč se nám často zdá, že opak je pravdou. Tak postupně vznikl obor somatopsychologie, který se z pohledu veterináře, trenéra a chiropraktika zabývá tím, proč kůň nechce a nebo nemůže spolupracovat."

Pokud jste si kurz již zakoupili,

přihlaste se zde: